Eğitim Sitesi

Pompajla Biriktirmeli Santral Nedir? Pompajla Biriktirmeli Santral Hakkında Kısaca Bilgi

Pompajla Biriktirmeli Santral Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Pompajla Biriktirmeli Santral:

Rezervuarı pompaj yoluyla kısmen ya da tamamen doldurulan hidroelektrik santralıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Ekip: Bir santral, kat, trafo merkezi gibi elektriki cihaz, makine, tesise Arıza, Revizyon, bakım ve deneme için müdahale edebilecek konum ve yeterlilikteki TEİAŞ, Anonim Ortaklığı Şirketler ve otoprodüktörler veya onların çağırdığı firma elemanlarından oluşan (Test, Röle, Trafo, Santral, Hat, Sinyalizasyon) çalışma ekibidir.

    Enerjinin Dönüştürülmesi: Belli biçimdeki enerjinin, fiziksel durumu değişerek üretimi ya da yeniden elde edilmesidir. (örnek:Kömürden sıvı maddeler elde edilmesi).

    Oturan Sistemi Toparlama Santralı (OST Santral): Oturan sistemi toparlama yeteneğine sahip olduğu Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşmasında beyan edilmiş olan Üretim Santralı.

    Süperiletken: Direnci ihmal edilebilir düzeyde olan (teorik olarak dirençsiz) iletkendir. Not: Günümüzde teknolojik olanaklarla süperiletkenlik, bir metalin sıcaklığının oda sıcaklığından çok düşük değerlere düşürülmesiyle direnci son derece azaltılarak elde edilebilmektedir. Bazı metaller için, elektrik dirençlerinin o sıcaklık altına inildiğinde sıfıra yaklaştığı kritik sıcaklık dereceleri belirlenmiştir. Bu durumda bu metal süperiletken olmaktadır. Elektromekanik endüstrisinde süperiletken kullanımıyla tesis boyutlarının önemli ölçüde azaltılması olanağı elde edilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü