Eğitim Sitesi

Poli Nedir? Poli Hakkında Kısaca Bilgi

Poli Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Poli:

Çok fazla, fazla.

 

Kimya Terimi Olarak Poli:

Çok.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    MET: Fiziksel aktivitenin gerçekleştirildiği süre boyunca harcanan oksijeni hesaplamak için kullanılan terimdir. 1 MET; Hiçbir iş yapmadan oturulduğunda bedenin harcadığı enerji miktarıdır. Fiziksel aktivite ne kadar zorlayıcı ise; MET değeri de o kadar yüksek olacaktır.

    Karbonhidratlar: Karbonhidratlar vücut için enerji kaynaklarıdır. Kompleks karbonhidratlar hemen hemen bütün bitkisel besinlerde bulunurlar. En iyi karbonhidrat kaynağı kepekli tahıllardır. Basit karbonhidratlar meyve ve sebzelerde bulunurlar. Rafine ve işlenmiş şekerde bulunan basit karbonhidradlardan kesinlikle kaçınmalısınız. Çünkü bu tarz rafine ve işlenmiş basit karbonhidratlar besleyici olamaktan çok uzaktır. 1 gram karbonhidrat 4 kalori içerir. Yani içinde kaç gram karbonhidrat olduğunu bildiğiniz bir besinin sadece karbonhidrad tarafından sağladığı kaloriyi kolayca bulabilirsiniz.

    B-12 vitamini: Faydaları : Sinir sistemi fonksiyonu, kırmızı kan hücrelerinin normal gelişimi, üreme hücrelerindeki genetik materyal etkili karbonhidrat kullanımı için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarBalık, süt ve süt ürünleri, sakatat etleri, sığır eti, yumurta.

    Kül: Besinlerdeki organik maddeler yakıldıktan sonra kalan beyazımsı artık. İnorganik maddelerin toplamı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü