Eğitim Sitesi

B-12 vitamini Nedir? B-12 vitamini Hakkında Kısaca Bilgi

B-12 vitamini Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak B-12 vitamini:

Faydaları : Sinir sistemi fonksiyonu, kırmızı kan hücrelerinin normal gelişimi, üreme hücrelerindeki genetik materyal etkili karbonhidrat kullanımı için faydalıdır.

Bulunduğu GıdalarBalık, süt ve süt ürünleri, sakatat etleri, sığır eti, yumurta.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Kül: Besinlerdeki organik maddeler yakıldıktan sonra kalan beyazımsı artık. İnorganik maddelerin toplamı.

    Maltodekstrin: Bir çeşit büyük şeker molekülüdür(poli-sakkarit). Mısır veya buğdaydan elde edilebilir. Kıvamlı bir yapısı vardır ve gıdalarda kıvam için kullanılabilir.

    Hidrojene Etmek: Hidrojene etmek hidrojen (genellikle hidrojen gazı olarak) eklenmesi ile elde edilen bir azalma reaksiyonudur. Eğer organik bir bileşik hidrojene edilirse daha "doymuş" olur. Hidrojene etmek birçok uygulamaya sahiptir fakat insanlar en çok sıvı yağların yarı katı ya da katı hale getirilmesini bilirler. Hidrojene etmeyle ilgili olarak doymamış yağlardan doymuş yağ ve Trans yağ elde etmekle ilgili bazı sağlık problemleri olabilir.

    Doymamış Yağlar: İyi yağlar olarak bilinen doymamış yağlar bitkisel yağlardır. Zeytin yağı, fıstık yağı, avokado yağı ve kanola yağı Mono (tekli) doymamış yağlardır. Ayçiçeği yağı, mısırözü yağı çoklu doymamış yağlardır ve aynı zamanda "iyi yağlar" olarak bilinirler. Fakat bazı tıp litarütüründe "çoklu doymamış yağ tüketimi" bazı kanser türleri riskini artırmaktadır. Bu araştırmalar henüz kesinlik kazanmamıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü