Eğitim Sitesi

Polarite Nedir? Polarite Hakkında Kısaca Bilgi

Polarite Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Polarite:

Uygulanan DC gerilimi.Polarization:Polarizasyon. Bir elektromagnetik dalganın elektirk alan vektörünün doğrultusu. Elektromagnetik dalgalar yatay, düşey, dairesel ve eliptik polarizasyonlu olabilirler.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Visual search: Video kameralarda çekilen görüntülerin kontrol edilmesini sağlayan ve normalden üç misli hızla yapılan arama.

    Anti-alising: Grafik görüntüde alising ortaya çıkmasını azaltan bir görüntü-işlem tekniği. Köşelerin keskinliğini azaltarak, daha yumuşak görünmelerini sağlar.

    Klavye Kaydedici: Klavye kaydedici klavyedeki hangi tuşlara basıldığını kaydeden bir programdır. Gelişmiş klavye kaydediciler fare hareketlerini ve ekran görüntüsünü resim dosyası olarak kaydedebilmektedir. Klavye kaydedici daha sonra tuttuğu kayıtları fark edilmeden kötü niyetli kişilere e-posta veya diğer yollarla göndermektedir. Klavyeler kaydediciler casus yazılımların bir çeşididir.

    Link (Bağlantı): HTML bağlantıları döküman içinde sizi başka bir konuma, aynı serviste başka bir dosyaya veya bambaşka bir servise yollayabilir. Not: Bağlantılar genellikle mavi ve altı çizili metinden oluşur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü