Eğitim Sitesi

Plazma TV Nedir? Plazma TV Hakkında Kısaca Bilgi

Plazma TV Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Plazma TV:

Plazma ekranlar genelde kendi ışıklarını üretir. Bu, bir plazma TV'nin daha iyi bir kontrast oranı sunmasını ve yüksek hızlı videolara daha iyi tepki vermesini sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Bar Tipi Telefon: Bu popüler telefonlar, isimlerini İngilizce çubuk çikolata veya şeker anlamına gelen "candy bar" görünümlü şekillerinden alır. Kolay erişimli düğmeler ve çarpıcı bir ekran bu telefonların popülerliğini artırmıştır.

    High-Definition Multimedia Interface (HDMI): Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü. HDMI, yüksek çözünürlüklü video ve aynı zamanda ses bilgilerini taşımak için kullanılır. Saniyede 2.2 Gb (5 Gb’ye kadar da çıkabilir) bilgiyi ve 30 Hz’de 1920x1080p çözünürlüğe kadar destek veren HDMI bağlantı, HD çağının standart bağlantı tipi haline geldi. Sekiz kanala ve 192Khz’e kadar sesi de destekleyen HDMI sayesinde, dijital ses ve video için ayrı kabloları kullanma gereksinimi de ortadan kalkar.

    LAN (Local Area Network): Yerel Alan Ağı.

    Gelişmiş Ekran: Sizi programın ilerleyişi ve kalan zaman hakkında bilgilendirirken, talimatları ve sistem durumunu gösteren büyük bir LCD ekran.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü