Eğitim Sitesi

Periyot Nedir? Periyot Hakkında Kısaca Bilgi

Periyot Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Periyot:

1. Parçacığın hareketinin bir tam devri tamamlaması için geçen süredir.

2. Devirli olaylarda, bir tam devir için geçen süre.

3. Bir tam salınım için geçen süredir. Frekans ile ters orantılıdır.

4. Çembersel hareket yapan cisimlerde, cismin çember çevresinde bir tam tur atması için geçen süreye periyot denir. Periyot “T” sembolü ile gösterilir, birimi SI birim
sisteminde saniyedir (s).

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Periyot:

1 - Dönem, devir.

2 - Periyodik cetvelde yatay satırlardan her biri.

 

Kimya Terimi Olarak Periyot:

Periyodik cetvelin yatay sıralardan her biri.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Periyot:

Basketbolda 10 dakikalık oyun dönemi, devre.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Periyot:

f periyodik fonksiyonu verildiğinde tanım kümesinin her x elemanı için f(x + T) = f(x) eşitliğini gerçekleyen T sayılarının pozitif ve en küçük olanı.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    İletken: 1. İçinde elektrik yükünün veya ısının kolayca hareket edebildiği malzemeler. Metaller iyi bir iletkendirler. 2. Elektrik akımı, ısı, ses vb. kendi üzerinden geçiren madde. 3. Elektriksel yüklerin rahat hareket edebilmesine imkan veren maddedir. İletkenlik ile direnç ters orantılıdır.

    Isı iletimi: atomların veya moleküllerin birbirleri ile çarpışması sonucunda ortaya çıkan ısısal enerjinin yer degiştirmesi.

    Elektromanyetizma: Elektrikle yüklü parçacıklar arasındaki etkileşime neden olan fiziksel kuvvettir. Bu etkileşimin gerçekleştiği alanlar, elektromanyetik alan olarak tanımlanır. Doğadaki dört temel kuvvetten biri, elektromanyetizmadır.

    Açısal Hareket: Bir cismin bütün noktaları belirli zaman aralıklarında, eşit şekilde yer değiştiriyorsa bu cismin hareketine öteleme hareketi denir. Eğer cismin bütün noktaları belirli zaman aralıklarında, eşit büyüklükte yer değiştirmiyorsa bu cismin hareketine dönme hareketi ya da açısal hareket denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü