Eğitim Sitesi

PC Nedir? PC Hakkında Kısaca Bilgi

PC Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak PC:

Fotoğrafçılıkta çok popüler ve standart olan bir tür flaş bağlantı konnektörünü ifade eder.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Pozlama Kilidi: Metre ölçümü yapıldığında, bazı durumlarda karenin ana konusu görüntünün merkezinde olmayabilir. Konu içindeki ana konuyu doğru pozlamak için, pozlama kilidine basılır, çekilmek istenen konu karenin içine tekrar yerleştirilir. Genellikle modern makinelerde pozlama kilidi işlemi deklanşöre yarım basarak, daha sonra metre ölçümü işlemini yaparak, daha sonra konu yerleştirilerek yapılır.

    USB (Universal Serial Bus): Yeni bilgisayarlarda kullanılan bir bağlantı standardıdır. Seri ve paralel kapılara göre daha hızlı bir bağlantı kapısıdır. Şimdilerde tüm kameralar bilgisayara neredeyse USB bağlantılı olarak üretilmektedir. Bundan sonra FireWire yani IEEE-1394 olabilir.

    Spot Metering: Bir pozlama çeşididir ve bir çok kamerada bu seçenek vardır. Kadrajlanan alanda genelde tek küçük bir noktayı hesap ederek pozlamanın yapıldığı bir pozlama tekniğidir.

    Optik Sapmalar: Objektifte, görüntüde deformasyon veya bulanıklık (fluluk) yaratan optik bozukluklardır. Özel merceklerin kullanılması ile düzeltilebilir ve bazı hallerde tamamen ortadan kaldırılabilirler. Ayrıca, diyafram açıklığının kısılması ile de bazı sapma türlerinin etkilerinin azaltılması mümkündür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü