Eğitim Sitesi

Padişah Nedir? Padişah Hakkında Kısaca Bilgi

Padişah Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Padişah:

Osmanlı devletinde devlet başkanına verilen unvan, devlet yönetiminin başıdır. Devlet işlerinde son kararı vermek, orduya komuta etmek, büyük rütbeli devlet adamlarını atamak, savaş ve barışa karar vermek, halkın huzur ve mutluluğunu sağlamak padişahın görevleri arasındadır.
* Verdiği emirlere ferman adı verilirdi.
* Fatih Sultan Mehmet'ten sonra Divan'a Sadrazamlar (Vezir-i Azam) başkanlık etmeye başlamışlardır.

 

Tarih Terimi Olarak Padişah:

Osmanlı İmparatorluğu'nda hükümdarlara verilen san, unvan. Büyük İmparator anlamına gelir.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Padişah:

Osmanlı Devleti'nde devlet başkanının adı (Sultan, Hakan).

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    İşletimselleştirme: Gerçek dünyada kavramları temsil eden deneysel gözlemlerin yapılmasıyla sonuçlanacak çok özel araştırma prosedürlerinin geliştirilmesi.

    Dernek: Belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulan yasal topluluğa dernek denir. Sakatlar Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi.

    Islahat: 1. Herhangi bir kuruluş ya da devlet düzeninde eskimiş ya da bozulmuş olan durumları daha iyi hale getirmek için yapılan değişiklik, düzeltme ve iyileştirme. Reform. 2. Osmanlı Devleti'nde gerileme döneminden itibaren zaman zaman Batı örnek alınarak yapılan yenileşme çabalarına verilen ad.

    Empati Kurmak: Bir insanın, kendini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlama çabasıdır. Bir başka deyişle kendimizi onun yerine koymak demektir. Empati kurmak başka insanlarla iletişimimizin gücünü artırır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü