Eğitim Sitesi

Özgünlük Nedir? Özgünlük Hakkında Kısaca Bilgi

Özgünlük Terimi Hakkında Bilgiler

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Özgünlük:

Anlatımda benzerlerinden ayrı kendine özgü olmaktır; yani, hiçbir yazar taklit etmeden, farklı, yeni, alışılmışın dışında bir anlatıma sahip olmaktır.

 

Edebiyat Terimi Olarak Özgünlük:

Kendine has özellikler taşıyan, başka nesnelere benzemeyen.

 

    Benzer Dil ve Anlatım Terimleri

    Forum: Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı. Panelin devamında yapılan, dinleyicilerin de tartış-maya katıldığı konuşmalardır. Forum, aslında başlı başına bir tartışma türü değildir, toplu tartışmaların önemli bir bölümüdür. Foruma panelin devamı da denebilir. Çünkü panel sonunda dinleyiciler, konuşmacılara sorular sorabilir. Bu sorularla tartışma, konuşmacılardan dinleyicilere de geçebilir. İşte tartışmanın dinleyicilere de geçtiği bu tür tartışmalara forum denir. Forum da diğer tartışma türleri gibi bir başkan tarafından yönetilir. Forum sayesinde dinleyiciler konu üzerinde daha aktif düşünme olanağı bulur. Forumu panel ve açık oturumdan ayıran özellik, konuşmaların sonunda dinleyicilerin de tartışmaya katılıp düşüncelerini anlatabilmeleridir.

    Şiirsel İşlev: İletinin, iletisi kendinde olan işlevi.

    Ritim: Şiirde hecelerin vurgu, uzunluk, yükseklik gibi ses özelliklerinin, durakların düzenli bir biçimde yinelenmesinden doğan ses uyarlığı.

    Anlatım Biçimi: Birbirinden farklı konuları, olayları, gözlem ve izlenimleri anlatırken kullanılan yöntemler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Dil ve Anlatım Terimleri Sözlüğü