Eğitim Sitesi

Oluklar Nedir? Oluklar Hakkında Kısaca Bilgi

Oluklar Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Oluklar:

Çatıların düz ya da eğik yüzeylerindeki yağış sularını toplayan yarım daire, dikdörtgen veya kare kesitli kanallardır. Oluklar, tek yüzeyli bir çatıda, çatının düşük kottaki tarafında; beşikörtüsü bir çatıda, çatının mahyaya paralel iki yanında; kırma çatıda ise tüm çatının çevresinde yer alır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Tuğla: Duvar örme malzemesi olarak kullanılan tuğla; kil, killi toprak ve kumun, gerektiğinde tuğla ve kiremit tozunun, su ile hamur hale getirilip kalıplanmasını takiben kurumaya bırakılmasının ardından, kuruyan kalıpların 800 C - 1000 C sıcaklıktaki fırınlarda pişirilmesiyle elde edilen malzemedir. Elde ediliş şekillerine ve özelliklerine göre çeşitleri mevcuttur.

    Ütopya: Gerçekleşmesi olanaksız tasarı ya da düşünce.

    Mobilya: Farklı amaçlarla kullanılmak üzere ahşap, mermer, cam, kumaş, deri gibi malzemelerle yapılan eşya. Mobilya, taşınabilir ya da yerinde sabit olarak tasarlanabilir.

    Ataşman Defteri: Plan ve projeleri bulunmayan işlerle ilgili imalatlara ait kroki, bilgi ve hesaplamalar ile tartı, ölçü tutanakları gibi hususların kayıt edilmesi için kontrollükçe imzalanarak müteahhide verilen defter.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü