Eğitim Sitesi

Olimpiyat Oyunları Nedir? Olimpiyat Oyunları Hakkında Kısaca Bilgi

Olimpiyat Oyunları Terimi Hakkında Bilgiler

Atletizm Terimi Olarak Olimpiyat Oyunları:

Her dört yılda bir kez, her biri başka bir ülkede yapılmak üzere Uluslararası Olimpiyat Kurulunca düzenlenen uluslararası spor yarışları ile şenlikleri.

 

Tarih Terimi Olarak Olimpiyat Oyunları:

Eski Yunan'da çeşitli spor karşılaşmalarının yer aldığı aynı adlı antik şenliğin uzantısı bir gelenek olarak 1896'dan bu yana dört yılda bir düzenlenen uluslar arası amatör spor yarışmasıdır. Spor aracılığıyla dünya halklarını birbirine yakınlaştırma felsefesine dayanan Olimpiyat Oyunları, aynı zamanda spor dünyasının doruğu sayılır. Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları olarak iki bölümde yapılır. İlk Olimpiyat M.Ö. 776'da Atina'da yapılmıştır.

 

    Benzer Atletizm Terimleri

    Saplama Kutusu: Sırıkla atlamada, yarışçıların sıçrayıp havalanmak için sırıklarını sapladıkları maden ya da tahtadan yapılmış yamuk kutu.

    Hazırlık Alanı: Atma ya da atlamadan önce yarışçının yürüme, sıçrama, koşma gibi hız kazanma yollarını denediği gerilme alanı. Bu alan, uzun atlamada 15 m, üç adım ile sırıkla atlamada 40 m, cirit atmada 30 m-36.5 m uzunluğunda olur.

    Dingin Ayak: Üç adım atlamada, ilk sıçramayı yapmayan ayak.

    Macun Gösterge: Uzun atlamalarda, atlama çizgisine basarak atlayanların ayak izlerini saptamaya yarayan, sıçrama tahtasına sıvanmış macun yüzey. Bu macun yüzey 5 cm kalınlığında, 10 cm genişliğindedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Atletizm Terimleri Sözlüğü