Eğitim Sitesi

Nukleus (Çekirdek) Nedir? Nukleus (Çekirdek) Hakkında Kısaca Bilgi

Nukleus (Çekirdek) Terimi Hakkında Bilgiler

Genetik Terimi Olarak Nukleus (Çekirdek):

Hücredeki genetik malzemeyi barındıran kısım.

 

Biyoloji Terimi Olarak Nukleus (Çekirdek):

Hücredeki genetik malzemeyi barındıran kısım.

 

    Benzer Genetik Terimleri

    Dominant Gen: Baskın genlerdir. Homozigot ya da heterozigot durumda etkisini fenotipte gösterir. Baskın genler büyük harf ile gösterilir. Bezelyelerde mor çiçek rengi baskın olup M harfi ile, düz tohum şekli baskın olup D harfi ile gösterilir.

    Eşey Kromozomları (Gonozomlar): Cinsiyeti belirleyen kromozomlardır. Genel olarak dişilerde XX, erkeklerde ise XY ile gösterilip bir çifttir. Dişilerde gonozomlar (XX) birbirleriyle tam homologtur. Erkeklerdeki gonozomlar (XY) ise birbirleriyle tam homolog değildir. Diploit canlılarda genel olarak bir çift gonozom bulunur.

    Klinik Kanser Genetiği Konsültasyonu: Merkezimize başvurduğunuzda öncellikle bu konuda uzman olan hekimle görüşerek aile ağacınız çıkarılır. Yapılan test sonuçlarınız gerektiğinde muayeneniz ve aile bireylerinden kanser tanısı almış olanların raporları eşliğinde ailedeki kanserin genetik kökenli olma riski belirlenir. Daha sonra en son teknolojilere göre test seçenekleri ve test için ailenizde kimin en uygun birey olduğu bildirilir. Bazen genetik test için siz değil bir başka yakınınızın test edilmesi daha uygun olabilir. Size özel dizayn edilmiş erken tanı ve önleme stratejileri ile kanseri yenmenin yollarını öğrenebilirsiniz.

    Nükleotid: Nukleik asitlerin (DNA, RNA) yapı birimleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genetik Terimleri Sözlüğü