Eğitim Sitesi

Notlanmış Bibliyografya (Annotated Bibliography) Nedir? Notlanmış Bibliyografya (Annotated Bibliography) Hakkında Kısaca Bilgi

Notlanmış Bibliyografya (Annotated Bibliography) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Notlanmış Bibliyografya (Annotated Bibliography):

Bir eserin kaynakçasında verilen kitap, makale ve başka belgelerin her birinin kısaca betimlenmesi ve değerlendirilmesini içeren kaynakça türü.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Açık Raf - Açık Depo Sistemi (Open Access): Kapalı raf (kapalı depo) sisteminin tersi olup kullanıcıların kitap raflarına serbest erişimini tanımlar. Kullanıcılar, okumak veya ödünç almak istedikleri kitapları raflardaki yerlerinden kendileri alabilirler.

    Sözlük: Belirli bir dilde alfabetik olarak dizilmiş sözcükleri ve her bir sözcüğün anlamı, etimolojik kaynağı, söyleniş biçimi gibi bilgileri sunan veya belirli bir dilde alfabetik olarak dizilmiş sözcüklerin bir başka dildeki karşılıklarını gösteren (ayrıca "leksikon" olarak da bilinir) kitaptır.

    Telif Hakkı (Copyright): Edebi, dramatik, müzikal, artistik ve diğer entelektüel eserler gibi "özgün yaratıcılık yapıtları" nı oluşturan eser sahiplerine kanunlar tarafından sağlanan bir koruma biçimi. Telif hakkı Türkiye'de 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile koruma altına alınmıştır.

    Bibliyografya / Kaynakça (Bibliography): 1. Belirli bir konuya ilişkin kitapların veya makalelerin listesi. 2. Kitapların fiziki varlıklar olarak incelenmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü