Eğitim Sitesi

Açık Raf - Açık Depo Sistemi (Open Access) Nedir? Açık Raf - Açık Depo Sistemi (Open Access) Hakkında Kısaca Bilgi

Açık Raf - Açık Depo Sistemi (Open Access) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Açık Raf - Açık Depo Sistemi (Open Access):

Kapalı raf (kapalı depo) sisteminin tersi olup kullanıcıların kitap raflarına serbest erişimini tanımlar. Kullanıcılar, okumak veya ödünç almak istedikleri kitapları raflardaki yerlerinden kendileri alabilirler.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Kullanıcı Kimliği: Bilgisayarla işletilen kaynakların belirli bir kullanıcısına ait başka bir benzeri olmayan bir sayı veya isim. Kullanıcı kimliği kütüphane kaynaklarına uzaktan erişim için gereklidir.

    Ek: Bir e-posta iletisi eşliğinde gönderilen ayrı bir dosya (örnek: metin, doc, XML sayfası, grafik, ses veya video görüntü kaydı).

    El Notları: Genellikle bir köşesinden zımbalanmış bir veya birkaç basılı sayfa olup, bir toplantıda yapılan sözlü sunum veya eğitimin değindiği konuları bir araya toplayan (özet, taslak, PowerPoint slayt kopyaları) ya da ek bilgi içeren (destekleyici bilgi, örnekler, okuma önerileri, iletişim bilgileri, vd.) ve sunum/eğitim sırasında katılımcılara dağıtılan notlar.

    Antoloji (Anthology): Genellikle belli bir konu, tür veya dönem hakkında değişik yazarlar tarafından yazılmış eserlerin toplandığı kitap.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü