Eğitim Sitesi

Nonfigüratif Sanat Nedir? Nonfigüratif Sanat Hakkında Kısaca Bilgi

Nonfigüratif Sanat Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Nonfigüratif Sanat:

Resim ve heykelde, gerçek varlık ve nesnelere gönderme yapan betileri kullanmayan sanat anlayışı. Non figüratif sanatta betiler gerçek birer nesne ya da varlık olarak tanınamazlar. Onlar yalnızca sanatsal gerçeklik düzleminde varolurlar.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Palmet: 1. İlkçağ sanatından beri kullanılan bir bezeme motifi. Dilimli simetrik yaprak şeklinde olup, adını Yunanca palma(el) sözcüğünden alır. 2. Bir orta eksenin her iki yanında simetrik olarak düzenlenmiş yelpaze gibi birbirinden ayrı duran yapraklardan oluşan bitkisel bezeme öğesi. 3. Bir sapın iki tarafında simetrik olarak sıralanmış uzunca yapraklardan oluşan üsluplaştırılmış bitkisel bezeme ögesi.

    Soyutlaştırma: Yüzey ya da hacim sanatlarında gerçek figür, şekil ve kompozisyonların tanınamayacak derecede yalınlaştırılması.

    Taslak: 1- Sonradan çalışarak bitirmek üzere, bir resim ya da heykelin önceden hazırlanan şekli. 2- Eskiz. Resim, heykel ve mimarlıkta yapıtın ölçeğini, kompozisyonunu ya da ışık etkileri gibi öğeleri belirleme amacı ile yapılan şematik nitelikli çizimi.

    Ronde-Bosse: Duvar vb. yüzeyden bağımsız, çevresinde dönülebilen serbest heykel.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü