Eğitim Sitesi

NNTP (Network News Transport Protocol) Nedir? NNTP (Network News Transport Protocol) Hakkında Kısaca Bilgi

NNTP (Network News Transport Protocol) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak NNTP (Network News Transport Protocol):

Sunucu ve istemci tarafından kullanılan USENET posting'lerini TCP/IP üzerinden taşımaya yarayan protokole verilen isimdir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    METACRAWLER: Adres: http://metacrawler.cs.washington.edu:8080/Coğrafik bölgelere ayırarak tarama yapan, tarama sırasında ne kadar beklemek istediğinizi belirttiğiniz bir tarama sayfası.

    TFT: Thin Film Transistor, aktif matriks ekran tekniği. Ekran noktalarının yönetimi milyonlarca transistör üzerinden gerçekleşiyor.Web servislerini taramak yerine Elektronik kütüphanenin devasal içeriğine bir gözatmak isteyebilirsiniz.Elektronik kütüphanenin sayfalarını 1000 tam sayfa gazete haberi, magazinler, akademik günlükler, resimler, referans kitapları, sanat ve bunun gibi hergün yenilenen birçok kaynak oluşturuyor.

    Coprocessor: Mikroişlemci ile birlikte çalıştırılan ve mikro işlemcinin özel bazı hesaplamalarını daha hızlı yapabilmesini sağlayan mikroişlemci cihazı.

    File protection: Depolama cihazında, mesela diskette; beklenmedik data silinmelerini önlemek için kullanılan işlem veya cihaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü