Eğitim Sitesi

Nicel Gözlem Nedir? Nicel Gözlem Hakkında Kısaca Bilgi

Nicel Gözlem Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Nicel Gözlem:

Bir ölçü aracı kullanılarak yapılan ve sonuçları sayısal olarak ifade edilen gözlem şeklidir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Prokaryot: Hücreler yapısına göre prokaryot ve ökaryot olmak üzere ikiye ayrılır. Prokaryot Hücre: Zarla çevrili çekirdek ve organelleri bulunmayan hücrelerdir. Organel olarak sadece ribozom bulunur. Ribozom da zarsız bir organeldir. (Ribozom bütün hücrelerde bulunan bir organeldir). *Bakteriler ve arkebakteriler prokaryot hücre yapısına sahip tek hücreli canlılardır.

    Ozon: Molekülünde üç atom bulunan oksijenden oluşan, ağır kokulu, gaz durumundaki basit element.

    Otofaji: Hücre içinde işlevini yitirmiş organellerin yok edilmesinde lizozom görevlidir. Hücre içindeki işlevi bitmiş organellerin sindirmesi olayına otofaji denir.

    Doğal Gaz: 1- Yer kabuğunun içinde bulunan, yakıt olarak önem sıralamasında ham petrolden sonra ikinci sırayı alan ve petrolün bir cinsi olan yanıcı gaz. 2- Hidrokarbon biriken alanlarda açılan kuyulardan elde edilen, esas itibarıyla metan gazı ile az miktarda propan, bütan vb. daha ağır moleküllü hidrokarbon gazları ve eser miktarda su buharı, hidrojen, karbondioksit ve azot karışımı gaz. 3- Konutlarda ve iş yerlerinde ısınma, üretim ve enerji amacıyla belli bir merkezden kontrollü olarak bir şebeke sistemiyle dağıtılan yanıcı gaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü