Eğitim Sitesi

Nakdi Kredi Nedir? Nakdi Kredi Hakkında Kısaca Bilgi

Nakdi Kredi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Nakdi Kredi:

Bir süre sonra geri ödenmesi koşulu ile ödünç verilen nakit para.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Açık Pazar: Serbest piyasa yerine kullanıldığı gibi yabancı üreticilerin mallarını serbestçe satabildiği piyasa anlamına gelir.

    Opsiyon (Option): 1- Belirli bir kıymeti, önceden belli bir vade ve fiyattan alma-satma hakkı veren kontratlardır. Kontratı elinde tutan kontrata konu olan kıymeti alma (call-option) veya satma (put-option) hakkına sahip olurken, kontrattan kaynaklanan herhangi bir yükümlülüğü yoktur. Kontratı satan (yazan) taraf ise vadede kontratı elinde tutan tarafın, kontrata konu olan kıymeti kontrat şartları içerisinde almak-satmak istemesi halinde, sözleşme hükümlerini yerine getirmekle yükümlüdür. Opsiyonu satan (yazan) taraflar bu işlem karşılığı prim geliri elde etmektedirler. Belirsizliğin (volatilitenin) yüksek olduğu piyasalarda, kontrat karşılığı prim talepleri çok yüksek boyutlara ulaşabilmektedir. 2- Tercih, seçim. Bir varlığı (mal, döviz, menkul kıymet, faiz, vb.) belirli bir süre içinde, sabit bir fiyattan satın alma ve satma hakkı veren araçlar.

    Düzenleme: Yetkili kuruluşlar tarafından belirli bir endüstri ya da faaliyetin yürütülmesine ve yapısına ilişkin olarak yasalar çerçevesinde kurallar ya da yönetmelikler hazırlanması ve yayınlanması.

    Bağlı Ortaklık: İşletmenin doğrudan veya dolaylı olarak en az % 50 oranında oy hakkına veya en az bu oranda yönetim çoğunluğunu seçme hakkına sahip olduğu iştiraklerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü