Eğitim Sitesi

Mümkün Nedir? Mümkün Hakkında Kısaca Bilgi

Mümkün Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Mümkün:

Ne zorunlu ne imkânsız olan.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Güdülenme: 1. Hayvan ya da insanda organizmayı belirli bir amaca yönelik davranışa iten sürecin tümüne güdülenme denir. 2. Organizmanın içinden veya dışından gelen güdülerin etkisi ile harekete geçerek davranışta bulunma ve doyum sağlama sürecine güdülenme denir.

    Sosyalizm: Üretimi devletin düzenlemesini ve üretim araçlarının devletleştirilmesini savunan öğreti. Üretimde ve üretilenlerin dağıtımında bireyin değil, toplumun yararını göz önünde bulunduran ekonomik sistem. Liberalizme tepki olarak doğmuştur. Liberalizmin insanlar arasında uçurumlar açması, büyük sınıf farklılıklarını doğurması üzerine ideal bir devletin ancak eşitlik temelinde gerçekleşebileceğini iddia ederler. Devlet üretimi organize eden, bölüşümü sağlayan bir organdır. Üretim kar amacıyla değil ihtiyacı karşılamak için yapılır. Üretim araçları(fabrika, makine) kamu mülkiyetindedir. Herkes eşit hak ve koşullardadır.

    Yapıbozum: Jacques Derrida tarafından felsefe ve edebiyat okumalarında kullanılmak üzere önerilmiş olan çözümleme yöntemi, metinsel analiz şekli ya da tarzı.

    Pragmatizm (Yararcılık): Hakikati ve gerçekliği yalnızca eylemlerin sonuçları ve başarıları ile değerlendiren felsefe öğretisi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü