Eğitim Sitesi

Mukoz Nedir? Mukoz Hakkında Kısaca Bilgi

Mukoz Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Mukoz:

Erkek arıların üreme organlarına bağlı mukoz bezlerinden salgılanarak erkek üreme hücreleriyle birlikte ejekülasyon kanalına verilen salgı.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Karniyol arısı: İsmini Yugoslavya'nın Karniyol şehrinden alan, anavatanı Avusturya Alplerinin güney kısımlarıyla Kuzey Balkanlar ve Tuna boyları olan, sakin huylu ve oğul verme eğilimi yüksek, esmer görünümlü arı ırkı. (Apis mellifera carnica)

    Trake akarı: Acarapis woodi Akariyoz hastalığının etmeni olan ve solunum borularında çoğalıp kan emerek yaşayan parazit akar.

    Oksalik asit (Oxalic acid): En tanınmış organik asitlerden biridir. Tabiatta; sodyum tuzu halinde kuzukulağı bitkisinde, kalsiyum tuzu olarak ravent bitkisinde ve birçok başka bitkinin hücre özsuyunda bulunur. Oksalik asidin çeşitli formülleri olduğundan, varroa mücadelesinde Oxalic acid dihydrate (Oxalic-2-hydrate) kullanılmalıdır.

    Geçiş kovanı: Peteklerinin, karakovanda olduğu gibi tamamının arılar tarafından örüldüğü ve modern kovanlardaki gibi petekleri çıkartılıp bakılabilen, ilkel (karakovan) kovan ile modern kovanın bazı özelliklerini taşıyan kovan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü