Eğitim Sitesi

Muhasebe Nedir? Muhasebe Hakkında Kısaca Bilgi

Muhasebe Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Muhasebe:

İşletmenin varlıkları ve kaynakları üzerinde değişme yaratan ve para ile ifade edilen mali nitelikteki işlemlere ait bilgileri; kaydetmek, sınıflandırmak, özetlemek, analiz etmek ve yorumlamak suretiyle ilgili kişi ve kurumlara raporlar halinde sunan bir bilgi sistemi.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Muhasebe:

Malî karakterdeki ve para ile ifade edilen işlemlere ait verilerin, ilgili kaynaklardan toplanması, doğruluklarının saptanması, kaydedilmesi, sınıflandırılması, raporlar biçiminde sunulması, analiz ve yorumlanması.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Hidrografik - Oşinografik Değerler: Deniz, nehir, göl ve diğer bütün sularda, bunların kıyı şeridinde; seyir güvenliği ve kolaylığı için ölçülmüş bütün değerler ile deniz ve denizle temasta bulunan toprakla havanın, harita bilgisi olarak kullanılan fiziksel, kimyasal, jeolojik ve biyolojik özelliklerini belirten değerler.

    Evrak: Eski dilde varak (kağıt)'ın çoğulu.

    Çocuk Yuvaları: 0 — 12 yaş arası çocukların bedenî, eğitsel, psiko-sosyal gelişimlerini, sağlıklı bir kişilik ve iyi alışkanlıklar kazanmalarını sağlamakla mükellef (yükümlü) yatılı sosyal hizmet kuruluşları.

    Temyiz: İlk derece mahkemesinin yasaya aykırı karar vermesi, yetkili olmaması, yargılama yöntemine aykırı karar vermesi gibi durumlarda, kararın bozulması için yüksek dereceli mahkemeye başvurulması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü