Eğitim Sitesi

Mirror Nedir? Mirror Hakkında Kısaca Bilgi

Mirror Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Mirror:

Genellikle bir şeyin tam olarak aynısının kopyasının alınmasıdır. Bu bir hard disk, ya da ftp site ya da web sitesi olabilir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Post Office Protocol (POP): Posta Ofisi Protokolü Tek kullanıcı sistemlerin bağlandıkları hizmet birimlerinden posta mesajı alışverişi yapabilmelerini sağlayan protokol. POP, POP2 ve POP3 diye üç uyarlaması vardır. Sonraki uyarlamalar önceliklerle uyumlu değildir. Elektronik Posta (Electronic Mail).

    VERONICA: Nevada Üniversitesinde geliştirilmiş olan Veronica (Very Easy Rodent Oriented Net-Wide Index to Computerized Archives) binlerce gopher servisindeki her bir menü maddesini içeren devasal bir veritabanıdır. Devamlı güncellenen Vernonica veritabanı, birçok gopher menüsünden bulunabilir. Internet dahilindeki Gopher sitelerinin %99'unun kayıdı bulunan Veronica Gopher adresi arayanların ilk uğradıkları nokta olmakta.

    Interpolation: Bilinen iki nokta arasındaki bilinmeyen üçüncü noktanın bulunması tekniği, matematiksel işlem türü.

    MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions): ASCII olmayan dosyaları standart e-postaya eklemeye yarayan standart. Örneğin yazdığınız bir e-posta içine bir grafik koyabilmenizi sağlayan bir standart.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü