Eğitim Sitesi

Milon Nedir? Milon Hakkında Kısaca Bilgi

Milon Terimi Hakkında Bilgiler

Mitoloji Terimi Olarak Milon:

Diolimos'un oğlu. Yunanistan'ın en meşhur atletlerinden biridir.

 

    Benzer Mitoloji Terimleri

    Pygmalion: Kıbrıslı heykeltıraş. Yaptığı heykele âşık olmuştu.

    Sevekhoros: Babil'in efsanevi kralı. Kızından olacak torununun kendisini tahtından edeceğini tanrılardan duyunca kızını hapsetmişti. Ama kızının hamile kalmasını engelleyemedi ve Gilgamos dünyaya geldi. Muhafızlar korkarak çocuğu kuleden aşağı fırlattılar ama bir kartal yere düşmeden onu kurtardı ve bir bahçeye bıraktı. Bahçıvan onu büyüttü ve Gilgamos Babil'in meşhur hükümdarı, kanun yaratıcısı Gılgamış oldu.

    Pheniks: Argos kralı Amyntor ile Kleobule'nin oğlu. Babasını üzerek annesinin gözüne girmek için babasının çok sevdiği ve hatta bu yüzden annesini ihmal ettiği genç kız ile birlikte oldu. Bunun üzerine babası onun gözlerini oyup saraydan kovdu.

    Salmoneos: Thessalia kahramanlarından Eolos'un oğlu. Peloponnes'te bir şehir kurarak kendi adını verdi.Başarılarından gurura kapılarak kendini baştanrıya eşit saydırmak için tunçtan bir körü üzerinde araba koşturarak kurbanlarının üzerine yanan meşaleler atarak öldürüyordu. Zeus buna çok sinirlendi ve onu yıldırımıyla vurup Tartoros'a attırdı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Mitoloji Terimleri Sözlüğü