Eğitim Sitesi

Millet Nedir? Millet Hakkında Kısaca Bilgi

Millet Terimi Hakkında Bilgiler

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Millet:

Siyasi bir birlik şeklinde yaşayan, ortak, mazi ve kültüre sahip, devlet şeklinde teşkilatlanmış fert ve zümrelerin toplamı.

 

Tarih Terimi Olarak Millet:

Genel olarak millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan kültür, tarih, gelenek ve dil bakımından aralarında ortaklık bulunan insan topluluklarını ifade eder. Atatürk ise milleti şöyle tanımlamaktadır: "Zengin anılar mirasına sahip olan, beraber yaşamak hususunda ortak istek ve anlaşmada samimi olan ve sahip olunan mirasın korunmasına devam hususunda da iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma millet adı verilir . " Millet sadece ırkî bir zümre de değildir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Millet:

1- Belli bir toprak üzerinde yaşayan, ortak tarih ve ülküleri benimseyen insanların oluşturduğu topluma millet denir.

2- Aynı coğrafi bölgede yaşayan; aynı ekonomiyi, dili ve kültürü paylaşan; tarihsel geçmişe dayanan ve ortak amaçları bulunan en geniş insan topluluğudur.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Millet:

Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Millet:

Din, dil, tarih, kültür, ülkü birliği olan insan topluluğu.

 

    Benzer Beden Eğitimi ve Spor Terimleri

    Dripling: Topu kısa aralıklarla sürükleyerek veya yere vurarak karşı tarafın kalesine veya potasına doğru getirme.

    Kinestetik Duyu: Kinestetik duyu organları, vücut duruşu ile el ve ayakların pozisyonunu bildirir. Bu bilgiyi sağlayan alıcılar üç farklı yerde bulunurlar. 1. İskelet kaslarında bulunan kas iğcikleri: Bu iğcik içindeki alıcılar kasın uzaması hakkında bilgi verir. 2. Kasları kemiğe bağlayan kirişler: Bu alıcılar kirişlerdeki çekilmeyi ya da gerilimi bildirir. 3. Eklemlerde bulunan ve eklem pozisyonunu bildiren alıcılar.

    İstatistik: Bir sonuç çıkarmak için verileri yöntemli bir biçimde toplayıp sayı olarak belirtme işi, sayımlama.

    İmgeleme: 1. Sporcuların kendilerini tüm duyularıyla yaşayarak herhangi bir hareketi yapıyormuş gibi hayal etmeleri. 2. Hayalde canlandırma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beden Eğitimi ve Spor Terimleri Sözlüğü