Eğitim Sitesi

Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) Nedir? Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) Hakkında Kısaca Bilgi

Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi) Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Miladi Takvim (Gregoryen Takvimi):

Hz. İsa'nın doğumundan yedi gün sonraki 1 Ocak gününü başlangıç olarak alan takvimdir. Güneş yılı esasına göre düzenlenmiştir. 01 Ocak 1926 tarihinden itibaren yeni Türk Cumhuriyeti bu takvimi, Hicri ve Rumi takvimlerin yerine kullanmaya başlamıştır. Hicri takvim yalnızca dini günler için kullanılmaya devam etmiştir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Budizm: Brahmanizm'den sonra Hindistan'da ortaya çıkan inanıştır. Bir din olmaktan çok ahlak kurallarını kapsamaktadır.Bu inanışa göre, yaşam elem ve acı demektir. Nedeni ise, insanların ihtiraslı olmalarıdır. İnsanların acılardan kurtulabilmesi için, Nirvana'ya (sonsuz huzur) ulaşması gereklidir. Bu da ancak yaşamın her alanında doğrulukla olasıdır.

    Takvim: Zamanı gün, ay, yıl olarak belirli bölümlere ayırma yöntemidir. Takvim: Zamanı, gün, ay ya da yıl gibi uzun süreli dönemlere bölen çizelgelere de takvim denir. Takvimlerin hazırlanmasında ay ve güneşin hareketleri esas alınmıştır. Dolayısıyla takvimle uğraşan toplumlarda astronomi bilimi gelişmiştir.

    Bâb: Kapı.

    Put: Kimi ilkel toplumlarda , doğaüstü gücü ve etkisi olduğuna inanılan, tanrı olarak tapılan, genellikle canlı bir varlığı, insanı gösteren, tahtadan, taştan, topraktan yapılmış yontu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü