Eğitim Sitesi

Mekan Algısı Nedir? Mekan Algısı Hakkında Kısaca Bilgi

Mekan Algısı Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Mekan Algısı:

Gözleyenin, belirli bir nesnenin yön, büyüklük, biçim, uzaklık gibi özellikleri üzerine duyu organları yoluyla edindiği algıya denir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Logos: Belirsiz bir alana girdiğinde onu belirleyen, düzenleyen, ilke.

    Pyrrhonculuk: Bilginin göreceliğini savunan kuşkucuların biri de M.Ö. 365-270 yılları arasında yaşamış İlk çağ filozoflarından Pyrrhon ve onun okuludur. Pyrrhonculuk; akıl, şeylerin özünü, görünüşlerin ardındaki gerçekliği kavrama yetisi taşımadığından, insanların ilkece salt kendilerine görünenleri, yani duyumlarımızın bize verdiklerini, göründükleri biçimleriyle bilebileceklerini ileri sürer. A. Baki Güçlü v.d, Pyrrhonculuk, Felsefe Sözlüğü içinde, s. 1189-1190.

    Egoizm: Bencillik. Benci ahlak anlayışı.

    Enflasyon: 1- Mal ve hizmetlerin fiyatlarının yükselmesi sonucu paranın satın alma gücünün düşmesidir. Enflasyonun nedeni, dış satımın (ihracatın) az, dış alımın (ithalatın) çok, üretimin az, tüketimin çok olması yani bütçe açığıdır. Bir devlet ürettiğinden çok tüketiyorsa, sattığından çok alıyorsa enflasyon yaşar. 2- Piyasadaki para miktarının, mal miktarına oranla çok olması ve paranın değerinin düşmesi durumu. Para şişkinliği. 3- Bir ekonomide toplumsal talebin (toplumun herhangi bir mala veya hizmete olan ihtiyacının), toplam arzdan (topluma sunulan mal veya hizmet miktarından) fazla olmasıdır. Bu durumda ürün miktarından fazla tüketici olduğu için ürünün değeri yükselir, paranın değeri düşer. Kısaca enflasyon, ülke piyasasında bulunan paranın, üretilen mal ve hizmet değerinden daha fazla olması durumunda ülke parasının değer yitirmesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü