Eğitim Sitesi

Maske Nedir? Maske Hakkında Kısaca Bilgi

Maske Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Maske:

Bkz. Arıcı maskesi.

 

Tiyatro Terimi Olarak Maske:

Yapay yüz

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Maske:

Korunmak için özel olarak yapılıp yüze geçirilen araç.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Şurup 1 / 1: 1 ölçek çay şekeri ile 1 ölçek su karıştırılarak hazırlanıp, arıları yavru üretimine teşvik etmek için verilen, arı yemi.

    Ana arı ızgarası: Ana arının kovan içindeki çalışma alanını sınırlamak üzere kuluçkalık ve ballık arasına yerleştirilen; paslanmaz veya gıda tüzüğüne uygun plastikten yapılmış, 4,1 - 4,2mm. aralıklara sahip ızgara.

    Kireç hastalığı: Etmeni Ascosphaera apis adlı bir fungus (mantar) olan yavru hastalığıdır. Tüm mantarlar gibi nemli ortamları sever. Hastalıklı larvalar mumyalaşmış olup siyahımsı, gri veya beyaz renktedirler. Hastalığın ilk dönemlerinde beyazlaşmış larvalar iki parmak arasında ezilebildiği halde ileri dönemde pirinç tanesi gibi sertleşerek arılar tarafından kovan önüne ve uçuş tahtası üzerine atılırlar.

    Tulumsu yavru (Torba) çürüklüğü: Arıların yavru gıda bezlerinde yerleşip gelişen, larvaların deri değiştirme düzenini bozarak tulumsu bir görünüm alıp pupa dönemine geçişte ölmesi şeklinde seyreden, marator aitatulas virüsünün sebep olduğu hastalık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü