Eğitim Sitesi

Maddenin Sakınımı (Korunumu) Yasası Nedir? Maddenin Sakınımı (Korunumu) Yasası Hakkında Kısaca Bilgi

Maddenin Sakınımı (Korunumu) Yasası Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Maddenin Sakınımı (Korunumu) Yasası:

Bir kimyasal reaksiyonda atomların yeniden meydana gelmediğini ya da ortadan kalkmadığını, fakat sadece tipini değiştirdiğini ifade eden temel fizik yasası.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Sporla Üreme: Bakteri, mantarlar, sıtma mikrobu ve çiçeksiz bitkiler özel üreme hücresi olan sporla çoğalırlar. Spor, olumsuz koşullara dayanıklı, kalın bir örtüyle çevrili, özelleşmiş üreme hücreleridir. Sporların döllenme olmadan uygun şartlarda gelişip, yeni bir canlıyı meydana getirmesi olayına sporla üreme denir.

    Lizis: 1- Bir virüs girdiği hücrenin bir süre sonra parçalanıp yok olmasına neden oluyorsa bu olaya lizis denir. 2- Bir hücre ya da başka yapının parçalanması ya da çözünmesi olayıdır.

    Fosil Yakıtlar: Aralarında petrol, doğal gaz, kömür ve turbanın yer aldığı jeolojik çağlar boyunca, oksijensiz sedimentler içerisine gömülmüş olan organik maddelerden oluşmuş yakıtlar.

    Multipotent: Birden fazla farklı hücre veya doku tipine farklılaşabilme yeteneğine sahip olan. Hidralarda “interstitial hücreler" ve omurgalı embriyolarında “kök hücreler" , multipotent karakterdedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü