Eğitim Sitesi

Linyit Nedir? Linyit Hakkında Kısaca Bilgi

Linyit Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Linyit:

Kahverengi-siyah renkte, organik fosil halinde, tortul birikimli katı yakıttır. 30 C sıcaklık, %96 hava nispi nemlilik oranında ve külsüz madde esasına göre ısıl değeri 24 MJ/kg düzeyi altındadır.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Linyit:

Bileşimindeki karbon oranı %60-70 bulunan, kahverengi veya siyah kömür.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    İkincil Enerji Girdisi: İkincil enerji (örneğin; elektrik enerjisi) bir proseste tüketimidir.

    Isıl Değer: Katı ve sıvı yakıtların 1 kg'nın, gaz yakıtların ise 1 m³ ünün, 0 C'da ve 760 Torr'luk basınç altında yanması ile k cal olarak çıkan ısı miktarıdır. (k cal/kg ya da cal/m³).

    Güç Faktörü: Alternatif akım aygıtlarının elektrik tüketiminin ölçümünde kullanılan faktördür; aktif güç (wat) ile reaktif gücün (volt amper) oranıdır. Aktif güç yardımıyla reaktif gücün saptanmasını sağlar. Not: Güç faktörü, bir elektrik ekipmanının kullanım randımanını belirtir; elektrik sözleşmelerinde çeşitli güç faktörlerine göre tarife maddelerine yer verilir. Güç Faktörünün iyileştirilmesi için çeşitli sistem ve ekipmanlar kullanılır.

    Özgül Isı Tüketimi: Santralda tüketilen yakıtın ısı eşdeğerinin, üretilen elektrik enerjisine oranıdır. Bu değer, belirli bir süre için hesaplanır ve üretilen enerji gibi brüt ya da net olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü