Eğitim Sitesi

Kuşku Nedir? Kuşku Hakkında Kısaca Bilgi

Kuşku Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Kuşku:

Edinilen bir bilgi, beceri, tutum ya da davranışın mutlak olmadığını, herhangi bir
ifadenin, ancak belirli bir referans sistemine göre doğru olabileceğinin idrakidir. Bu doğru bir başka sisteme göre doğru olabilir ya da olmayabilir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Duyuş: Duyguların normalden farklı olma durumu

    Belirleme: 1. Bir kavramı, onun özünü oluşturan öğeleri söyleyerek tanımlama. 2. Bir kavramı sınırlandırarak alanını daraltma. 3. Bir şeyi başkalarından ayırmak için açıklama.

    Okulöncesi Eğitimi: 1. Doğumdan zorunlu eğitim yaşına kadar çocukların gelişim özellikleri, kişisel ayrılıkları ve yetenekleri göz önünde bulundurularak onların bedensel duygusal ve toplumsal gelişmelerine yardım etmek amacıyla aileler ve birtakım kurumlar tarafından uygulanan eğitim. 2. Okulöncesi çağında bulunan küçük çocuklara özellikle yuvalarda, anaokullarında ya da anasınıflarında kişisel anıklıklarının gelişmesi, toplumsal alışkanlıklar kazanmaları ve sorun çözme yeteneklerini arttırmaları için verilen eğitim.

    Bellek Bozukluğu: Anımsama yetisinin azalması, bellek karışıklığı, bellek yitimi gibi belirtileri olan ve sinir bozukluğu, ateşli bir hastalık ya da bir kaza sonucu ortaya çıkan olağandışı durum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü