Eğitim Sitesi

Kurum İçi Yatay Geçiş (Bölüm Değişikliği) Nedir? Kurum İçi Yatay Geçiş (Bölüm Değişikliği) Hakkında Kısaca Bilgi

Kurum İçi Yatay Geçiş (Bölüm Değişikliği) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Kurum İçi Yatay Geçiş (Bölüm Değişikliği):

Bir öğrencinin üniversite içinde kayıtlı olduğu programdan bir başka programa geçmesi kurum içi yatay geçiştir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Özel Öğrenci: Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup, belirli bir konuda bilgisini arttırmak isteyenler, ilgili enstitü anabilim dalı başkanlığının olumlu görüşü ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir.

    Önlisans Diploması: İki yıllık bir eğitim döneminden sonra verilen diploma; son (mesleki) veya transfer (diploma programının ilk iki yılı) diploması olabilir.

    İkinci Öğretim: İkinci Öğretim, birçok üniversite ve yükseköğretim kurumunda örgün eğitime paralel ve eşdeğer olarak yürütülen bir öğretim türüdür. İkinci öğretim programına kayıt yaptıran bir öğrenci aynı okulda örgün eğitim alan diğer bir öğrenciye göre daha yüksek miktarda öğrenim harcı öder ve derslerine akşam saatlerinde ya da hafta sonunda devam eder. İkinci öğretim öğrencileri normal programlara yatay geçiş yapamazlar. Fakat normal Örgün Öğretimden İkinci Öğretime yatay geçiş yapılabilir. Yüksek Öğretim dallarının nitelik ve sürelerine göre öğrenci maliyetleri de göz önüne alınarak yıllık ücretler Bakanlar Kurulun'ca saptanır. Öğrenim ücretleri peşin ödenebildiği gibi, iki taksitle de ödenebilmektedir.

    Profesör: Yükseköğretim kuruluşlarında üst düzeyde araştırma, eğitim ve yönetim faaliyetlerinde bulunan ve en yüksek düzeydeki akademik unvana sahip kişidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü