Eğitim Sitesi

Kuponlu İhraçlar Nedir? Kuponlu İhraçlar Hakkında Kısaca Bilgi

Kuponlu İhraçlar Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kuponlu İhraçlar:

Bir menkul kıymetin dönemsel olarak faiz ödemesini ifade eder. Örneğin, 100.000 TL nominal değerli, 3 ayda bir % 15 kupon faizi ödemeli 1 yıl vadeli bir menkul kıymetin, yatırımcısına 3 ayda bir 15.000 TL lik faiz (kupon) ödemesi yapılması, 1 yıl sonunda ise anaparasının, 100.000 TL'nin ödenmesi söz konusudur.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Emisyon Primi: Ortaklıkların hisse senetlerini nominal değerinin üzerinde bir fiyatla ihraç etmeleri sonucunda satış fiyatı ile nominal değer arasında oluşan farktır. Primli hisse senedi ihraç edilmesi halinde oluşacak emisyon primleri vergiye tabi olmaktadır.

    Lot: Hisse senetleri piyasasında işlem birimidir. Borsada 1.000 adet hisse senedi bir araya gelerek birer lotu oluşturur. BİST'de işlemlere konu birimi teşkil etmektedir. Lotun altındaki küsuratlı miktardaki senet miktarları normal seans esnasında alım-satıma konu olabilmekle beraber fiyat kotasyonları verilememektedir.

    Teminat Tamamlama (Margin call): Açılan pozisyonun tersine piyasa hareketi sonrası pozisyonun performansını garanti etmek için satımcı veya brokerin ek fonlar veya başka teminatlandırabilir enstrümanlar talep etmesine verilen tanımlamadır.

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu: Bankacılıkta güven ve istikrarı korumak ve bankaların mali yapılarını güçlendirmek, gerektiğinde yeniden yapılandırmak ve bankalardaki tasarruf mevduatını sigorta etmek amacıyla T.C.M.B. Nezdinde kurulan bir fondur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü