Eğitim Sitesi

Lot Nedir? Lot Hakkında Kısaca Bilgi

Lot Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Lot:

Hisse senetleri piyasasında işlem birimidir. Borsada 1.000 adet hisse senedi bir araya gelerek birer lotu oluşturur. BİST'de işlemlere konu birimi teşkil etmektedir. Lotun altındaki küsuratlı miktardaki senet miktarları normal seans esnasında alım-satıma konu olabilmekle beraber fiyat kotasyonları verilememektedir.

 

Perdecilik Terimi Olarak Lot:

Tül ve benzeri kumaşlarda farklı zamanlarda yapılan aynı renkteki boyama tekniğinden meydana gelen ton farkı. Halk arasındaki adı kazan farkıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Tasarruf: Tüketimin gelecekteki bir tarihe ertelenmesi sonucunda gelirin tüketime harcanmayan kısmıdır. Gelecekte daha fazla kazanç elde etme isteği veya ileride ortaya çıkabilecek beklenmedik durumlara karşı önlem alma içgüdüsü bireylerin tasarruf eğilimlerini artıran sebeplerdendir. (Savings)

    Kalanını İptal Et (KİE): Fiyat ve miktarın girildiği ancak işlem kısmen veya tamamen gerçekleşmezse işlem görmeyen kısmın ekranda pasif olarak görünmeyerek sistem tarafından otomatik olarak iptal edildiği emir türüdür.

    Nakit Piyasalar: Vade uygulanmadan aynı gün valörlü işlemlerin yapıldığı piyasalardır.

    Dow Jones Endüstri Ortalaması: Birleşik Devletler'de hisse senedi ve bono fiyatlarındaki genel eğilimi gösteren ve 30 önemli hisse senedine dayalı olan hisse senedi fiyat endeksi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü