Eğitim Sitesi

Kubbeli Medrese Nedir? Kubbeli Medrese Hakkında Kısaca Bilgi

Kubbeli Medrese Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Kubbeli Medrese:

İç avlusunun üstü örtülü olan medreseler için kullanılan sanat tarihi deyimi.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Kubbeli Medrese:

İç avlusunun üstü örtülü olan medreseler için kullanılan sanat tarihi deyimi.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Ölçümleme: Sanat eğitiminde, kriterlere dayalı olarak yapılan ve belirlenen puan veya harf sistemi ile değer biçme veya derecelendirme.

    Sebil: Cadde ya da sokak kenarlarında yoldan geçenlerin su içmesi için yapılmış hayır yapıları. Sebillerin çeşmelerden farkı bir su sağlama sistemine bağlı olmamalarıdır. Daire ya da çokgen plan kuruluşları ile sebiller bir iç mekâna sahiptirler ve bu mekân dışarıya üzerinde küçük pencere açıklıkları bulunan madeni şebekelerle açılır. Sebiller bir külliyenin parçası olabileceği gibi bağımsız olarakta inşaa edilmişlerdir. Özellikle 18. Yüzyıldan sonra İstanbul'da çok sayıda sebil inşaa edilmiştir.

    Cumba: 1. Geleneksel Türk evlerinin pencerelerinin önünde sokağa doğru çıkma yapan kafesle örtülü bölüm. 2. Yapıların üst katlarında, ana duvarların dışına, sokağa doğru çıkıntı yapmış balkon.

    Yazıt: 1. Bir kimse veya bir olayın anısını yaşatmak için bir şey üzerine kazılan yazı, kitabe. 2. Etrafı silmeler, kornişler ya da kordonlar ile çevrili, içinde yazı olan taş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü