Eğitim Sitesi

Ksilem Nedir? Ksilem Hakkında Kısaca Bilgi

Ksilem Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ksilem:

1. Trakeofitlerde su ve suda çözünen tuzları ileten doku. Trake ve trakeidlerden oluşur. Aynı zamanda bitkiye mekanik destek sağlar.

2. Bitkilerde su ve mineral taşınmasından sorumlu olan borular, odun boruları.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Ksilem:

Odun borusu. Su ve mineral taşıyan cansız iletim borusu.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Simbiyoz Yaşam: Farklı canlıların birlikte yaşamasına simbiyoz yaşam denir. Simbiyoz yaşam üç çeşittir: 1- Mutualism: Birlikte yaşamadan her iki canlı da faydalanmaktadır. 2-Kommensalismus: Canlının biri artık maddeleri kullanmak yada korunmasını sağlamak yoluyla diğerinden faydalanmakta, fakat faydalandığı canlıya zarar vermemektedir. 3- Parazitismus: Genelde küçük bir canlının daha büyük bir canlının üzerinde ya da içinde bu canlıya zarar vererek yaşaması anlamına gelmektedir.

    Bölünme: Hücrenin hayat devri hücre bölünmesi ile tamamlanır. Belirli gelişim evrelerinden geçerek olgunlaşan bir hücreden yeni hücrelerin oluşmasına bölünme denir.

    Görünür Işık: Dalga boyu 380-750 nm arasında değişen, insan gözünün algılayabildiği elektromanyetik spektrumun bir bölümü.

    Döl Yatağı: 1- Dişi hayvanlarda yumurta ya da yavrunun geliştiği, yumurta kanalının genişlemiş bölgesi. 2- Uterus. Dişi üreme sisteminde, fetusu doğuma kadar beslemek ve barındırmakla görevli kas yapısında bir organdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü