Eğitim Sitesi

Köy Nedir? Köy Hakkında Kısaca Bilgi

Köy Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Köy:

Halkı belirli bir toprak bütününü işleyen, belirli bir bütünü de hayvancılıkla uğraşan, kır yerleşmesi düzeninde evler topluluğudur.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Köy:

442 sayılı Köy Kanunu'na göre; üç değişik açıdan tanımlamıştır. 1) Nüfusu 2.000'den aşağı olan yerleşim yerleri. 2) Cami, mektep, yayla, baltalık gibi orta malları bulunan toplu veya dağınık evlerde oturan insanlar, bağ, bahçe ve tarlaları ile birlikte bir köy teşkil ederler. 3) Bir yerden bir yere götürülebilen veya götürülemeyen mallara sahip olan ve iş bu kanun ile kendisine verilen işleri yapan başlı başına bir varlıktır. Köy Tüzel Kişiliğinin Organları; Köy Derneği, İhtiyar Meclisi ve Muhtardır. Muhtar yürütme organı, ihtiyar meclisi ve köy derneği ise karar ve istişare organlarıdır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Malazgirt Meydan Savaşı(1071): Selçuklularla Bizanslılar arasında yapıldı. Sonuçları: 1.Bizans ordusu yenilgiye uğratıldı. 2.Anadolu kapıları Türklere açıldı. 3.İlk Türk beylikleri ortaya çıktı. 4.Türkiye tarihi başlamış oldu 5.Haçlı seferlerinin nedenlerinden biri oldu. 6.Bizans'ın İslam dünyası üzerindeki baskısı sona erdi. Bu zaferle Büyük Taarruz ve Başkumandanlık meydan Muharebesi(30 Ağustos 1922) arasında benzerlik vardır. Çünkü bu zaferle de Anadolu'nun sonsuza dek Türk yurdu olması sağlandı.

    Hoşgörü: 1- Kişinin kendisininkinden farklı dini inançlara, ahlaki değerlere veya dünya görüşlerine sahip başka insanlara müdahale etmekten bilerek veya isteyerek kaçınmasıdır. 2- Her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumu.

    Miri Arazi: Selçuklular'da topraklar, devletin malı sayılırdı ve bu topraklara miri arazi denirdi. Miri Arazi 4'e ayrılır: 1- Has Arazi 2- Vakıf Arazi 3- Mülk Arazi 4- İkta Arazi

    Buyruk: 1. Belirli bir davranışta bulunmaya zorlayıcı söz, emir, ferman. 2. Egemenlik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü