Eğitim Sitesi

Konstrüktivizm Nedir? Konstrüktivizm Hakkında Kısaca Bilgi

Konstrüktivizm Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Konstrüktivizm:

Yapımcılık da denir. 1920'lerde Moskova'da gelişen bir soyut sanat akımı. Sürdürülen soyut sanat tartışmalarında "Laboratuvar sanatı" anlayışına karşı "Üretim sanatı" nı savunan sanatçıların düşünceleri doğrultusunda gelişmiştir. Resim,Heykel ve mimarlık alanına egemen olmuş bir sanat akımıdır.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Konstrüktivizm:

Resim ve heykelde, eseri geometrik ögeleri ile kurmayı temel alan anlayış.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Tifdruk Baskı: Özgün baskı resim tekniklerinden biri olan gravürün ticari biçimidir.

    Sinkretizm: 1- Aynı sanat yapıtı üzerinde farklı anlayış, üslup ya da akımların sentezleşmemiş nitelikte bir bütün olarak yer almaları durumu. 2- Bir ülkede sanatsal yaratımın henüz sentezine ulaşamamış, dolayısıyla, farklı odakların etkilerini seçilebilir biçimde yansıtması durumu.

    Ton: Boyalı bir cismin planlarının aydınlık ve karanlık dereceleri. Nesnelerin çeşitli bölgeleri birbirleriyle karşılaştırıldıklarında, aralarındaki açıklık ve koyuluk farklarına ton denir.

    Dramatik Sanatlar: İnsanın, eyleme dönüşmüş ifadelerle kendini veya bir olayı, bir olguyu anlattığı sanatlardır; tiyatro, opera, müzikal oyun, kukla gibi sahne sanatları, sinema, gölge oyunu gibi türleri buna örnek olarak gösterebiliriz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü