Eğitim Sitesi

Kolit Nedir? Kolit Hakkında Kısaca Bilgi

Kolit Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Kolit:

Bağırsakların iltihaplanarak besinleri emememesidir. Belirtiler buğdaydaki bir protein olan glüteni beslenmeden çıkartarak yok edilebilir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Kolit:

Kalın bağırsağın iltihaplanmasıyla ortaya çıkan hastalık.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Yağ: Vücut için gerekli besin öğelerinden biridir. Organları korumaktan, vitaminlerin emilimine, enerji sağlamasına kadar pek çok görevi vardır. Farklı çeşitlerde yağlar mevcuttur. Sağlık profesyonelleri hepsinden almamızı ancak doymuş yağ ve trans yağları limitli tüketmemizi önerir.

    Glikojen: Çok sayıda glikozun birleşmesinden oluşmuş bir karbonhidrat. Kaslarda ve karaciğerde kısa vadeli enerji kaynağı olarak depolanan bir polisakkarittir.

    Anemi: Aslında farklı alt grupları olsa da genel olarak kanda oksijeni taşıyan hemoglobin konsantrasyonunun düşmesi durumudur. Genellikle belirtisi yorgunluktur. Çoğu anemi çeşitleri demir, folat minerallerinin yetersizliğinden veya B12 vitamini yetersizliğinden oluşur.

    İnsülin: Pankreasın belirli hücreleri tarafından salgılanan bir hormondur. Kan şekerini düşürücü etkisi olan bir hormon. Kandaki şeker (glikoz) düzeyini ve proteinlerle yağın metabolizmasını denetler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü