Eğitim Sitesi

Kıyı Bankaları Nedir? Kıyı Bankaları Hakkında Kısaca Bilgi

Kıyı Bankaları Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Kıyı Bankaları:

Denetimin ve vergilendirmenin asgarî düzeyde olduğu yerlerde, konvertibl paralar üzerinden işlem yaparak, çok uluslu şirketlere ve uluslararası girişimlere hizmet veren bankalar.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Kurumsal Yatırımcılar: Bireysel yatırımcılardan ayrı olarak, kendisine devredilen paralardan ya da tahvil ve hisse senedi satışıyla sağladığı kaynaklardan oluşan fonları yatırıma yönelten kurum, kuruluş veya örgütlerdir.

    Dış Ticaret Dengesi: Yurt içinde yerleşik kişiler ile yurt dışında yerleşik kişiler arasında gerçekleştirilen ve gümrüklerden geçen mal ihracat ve ithalat tutarları arasındaki farkı ifade eder. İhracatın ithalattan fazla olması durumunda dış ticaret fazlası, tersi durumda dış ticaret açığı oluşur. (Foreign Trade Balance)

    Cari İşlemler Hesabı: Ödemeler dengesi hesapları içinde yer alan mal ve hizmet ticareti ile birincil ve ikincil gelir hesaplarını kapsamaktadır. Cari işlemler hesabında, gelirlerin giderleri aştığı, diğer bir ifadeyle, farkın artı olduğu durum cari işlemler fazlası olarak adlandırılırken; giderlerin gelirleri aştığı, diğer bir ifadeyle, farkın eksi olduğu durum ise cari işlemler açığı olarak adlandırılmaktadır. (Current Account)

    Kâr: Ekonomik birimlerin belli bir faaliyeti sonunda dönem içi gelirlerinin, dönem içi giderlerini aşması sonucunda doğan olumlu fark. Kısaca toplam hasılattan toplam maliyetin düşmesi ile elde edilen değerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü