Eğitim Sitesi

Kişisel Proje Nedir? Kişisel Proje Hakkında Kısaca Bilgi

Kişisel Proje Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Kişisel Proje:

Belirli ilke ve ölçütlere göre belirlenmiş, öğrencilerin kişisel gelişimini tamamlamasına ve bilimsel araştırma alışkanlıklarını kazanmasına yardımcı olan araştırmaya dayalı eğitim modelidir. Araştırma sonucunda bir ürün veya tez öne sürülmektedir.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Askerlik Eğitimi: 1. Bir askerî okulda verilen ve daha çok akademik yönü önem taşıyan eğitim. 2. Askerlik çağına gelen ve silah altına alınan gençlere uygulanan eğitim. 3. Henüz okul çağında bulunan ve orta dereceli ya da yüksek okullarda okuyan öğrencilere gerekli askerî bilgi ve becerileri kazandırmayı öngören eğitim.

    Radyo İle Eğitim: 1. Okul içi ya da okul dışı eğitimi tamamlamak, zenginleştirmek gibi düşüncelerle radyo yayınlarından amaçlı ve planlı biçimde yararlanma. 2. Öğrenciler için hazırlanan özel radyo programlarıyla yapılan eğitim.

    Anasınıfı: Genellikle beş yaşını bitirmiş olan çocukları ilkokul öğrenimine hazırlamak üzere kimi ilkokullarda açılan ve anaokulu eğitimi ilkelerine dayalı bir programa göre etkinlikte bulunan sınıflara verilen ad.

    Eğitim Filmi: Belli eğitim ilke ve amaçları göz önünde tutularak tasarlanan ve yapılan film.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü