Eğitim Sitesi

Kesit Nedir? Kesit Hakkında Kısaca Bilgi

Kesit Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Kesit:

Bir müzik yapıtını oluşturan ezgi parçalarından her biri.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kesit:

Esas giriş bitimi döşeme üst kodu ± 0.00 alınıp bütün farklı yüksekliklerin verilerek ve her blok için en az bir tanesinin hem merdiven hem de düşük döşemeden geçirilmesi gereken ve en az 2 adet çizilen düşey planlardır. Projenin büyüklüğüne göre 1/50 veya 1/100 ölçeğinde çizilir. Kesit planlarına baktığımızda kapı yüksekliği, pencere altı yüksekliği, pencere yüksekliği, oda içi duvar yüksekliği gibi gerekli yükseklikleri kolayca görebiliriz.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Kesit:

Arkeolojik kazılarda açılan açmaların dört bir yanında oluşan çukur duvarlarına verilen ad. Kesitler özellikle stratigrafinin okunması ve anlamlandırılmasında kullanılırlar. (İng. Section)

 

Sanat Terimi Olarak Kesit:

Bir cismin dikey bir düzlem üzerinde kesildiği var sayılarak ölçekli olarak çizilene denir. Enine kesit veya boyuna kesit şeklindedir.

 

Astroloji Terimi Olarak Kesit:

Zodyak'ın burçlarını veya gökyüzü evlerini ayıran çizgilere kesit denilir.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Segah: 1- Türk müziğinde dizeğin üçüncü çizgisindeki si bemol 1 koma sesi. 2- Türk müziğinde kullanılan bileşik (mürekkeb) bir makam. Farsça "se: üç" ve "gâh: yer"den "segâh: üçüncü yer".

    Senaryo: Bir oyunun ya da opera librettosunun iskeletini oluşturan tüm konu. Scenario (İt.).

    Performans: 1. Çalışanın yaptığı iş için harcaması gereken maksimum enerji, bilgi, kişisel yeterlilik ve işten aldığı doyum. 2. Önceden belirlenmiş bir kurguya bağlı ya da doğaçlama olarak gerçekleştirilen veya sanatsal bir hedef dâhilinde, belli bir alandaki becerinin gösterim amacıyla sergilendiği seyirlik.

    Çift Bekar: Çift diyez veya çift bemolle değiştirilmiş bir notayı, bunlardan kurtarır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü