Eğitim Sitesi

Kent Nedir? Kent Hakkında Kısaca Bilgi

Kent Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kent:

Şehir. Kent, sınırları içinde yaşayan nüfusun geçim kaynaklarını tarım ve hayvancılık dışı uğraşıların oluşturduğu, toplumsal ilişkiler, kültürel alanlar, nüfus yoğunluğu gibi bir çok yönden kırsal alanlardan farklı olan yerleşim birimi.

 

Coğrafya Terimi Olarak Kent:

Nüfusu 10 000'den fazla, halkı sanayi ve hizmet sektöründe çalışan büyük yerleşim merkezleri.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kent:

Tarım üretiminin en aza indiği teknolojinin gelişmesiyle artan nüfusla birlikte karmaşık yapıya sahip insanların oluşturduğu yerleşim.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Çevre Düzenleme Projesi: Ören yerlerinin arkeolojik potansiyelini koruyacak şekilde, denetimli olarak ziyarete açmak, tanıtımını sağlamak, mevcut kullanım ve dolaşımdan kaynaklanan sorunlarını çözmek, alanın ihtiyaçlarını çağdaş, teknolojik gelişmelerin gerektirdiği donatılarla gidermek amacıyla her ören yerinin kendi özellikleri göz önüne alınarak hazırlanacak 1/500, 1/200 ve 1/100 ölçekli düzenleme projeleridir.

    Ekoloji: Canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle ilişki ve etkileşimlerini inceleyen bilim dalı. Çevre bilimi. Bu bilim dalı ile uğraşanlara ise ekolojist denir.

    Kast: Suçun, kanunî tanımındaki unsurların bilerek ve istenerek gerçekleştirilmesidir.

    Odak Alanları: Kurumun belirlediği ilkeler çerçevesinde misyonunu yerine getirebilmesi, vizyonuna ulaşabilmesi için fırsat-tehditler altında, güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirerek çalışmalarında yoğunlaşması gereken kritik alanlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü