Eğitim Sitesi

Kemer Nedir? Kemer Hakkında Kısaca Bilgi

Kemer Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Kemer:

1. İki sütun veya iki ayak arasındaki bir açmanın üstünü örtmek için, uçları bu sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan, ahşap, maden ya da kagir yapı parçası.

2. Yay şeklinde çerçeve.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kemer:

1. İki sütun veya iki ayak arasındaki bir açmanın üstünü örtmek için, uçları bu sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan, ahşap, maden ya da kagir yapı parçası.
2. Yay şeklinde çerçeve.
3. Dairesel, örgülü ara taşıyıcı ve bezeme öğesi.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Kemer:

Dairesel, örgülü ara taşıyıcı ve bezeme öğesi. Düşey kuvvetleri eğri kuvvetlere çevirip kemer ayaklarından zemine taşıyan geçiş elemanı.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Kemer:

1- Bele dolanarak toka ile tutturulan, kumaş, deri veya metalden yapılan bel bağı.

2- Etek, pantolon vb. giysilerin bele gelen bölümü.

 

Sanat Terimi Olarak Kemer:

1. İki sütun veya iki ayak arasındaki açıklığın üzerini örtmek için uçları sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan ahşap, maden, kâgir (taş) yapı parçasıdır.

2. İki sütun ya da ayağı birbirine üstten yarım çember, basık eğri, yonca yaprağı gibi biçimlerde bağlayan ve üzerine gelen duvar ağırlıklarını iki yanındaki ayaklara bindiren karnı dar tonoz bağlantı.

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    Ataşman Defteri: Plan ve projeleri bulunmayan işlerle ilgili imalatlara ait kroki, bilgi ve hesaplamalar ile tartı, ölçü tutanakları gibi hususların kayıt edilmesi için kontrollükçe imzalanarak müteahhide verilen defter.

    Rakor: 1. Tesisatta boruları döndürmeden eklemeyi sağlayan iki parçalı fitings. 2. İki ucuna, birbirine ters yönde diş çekilmiş manşon.

    Miksaj: Harmanlama, karma, karıştırma

    Prefabrikasyon: Hazır elemanlar veya bileşenlerle yapı kurma; şantiye çalışmalarının olanak ölçüsünde fabrika çalışması haline getirilmesi ve hazır yapı elemanlarının yapı yerinde montajı ile yapılan inşaat.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü