Eğitim Sitesi

Kaplama Nedir? Kaplama Hakkında Kısaca Bilgi

Kaplama Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Kaplama:

Objektiflerde çeşitli nedenlerle oluşan yansımaları gideren ve merceklerin yüzeylerine çok ince tabakalar halinde yapılan magnezyum florür kaplaması.

 

Denizcilik Terimi Olarak Kaplama:

Postaların üzerine boyuna kaplanan saç veya tahtalar. 

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Kaplama:

Düzlemi çeşitli çokgenler yardımıyla süsleme.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Kaplama:

Bir dişin görüntüsünü iyileştirmek için diş üzerine doğrudan yapıştırılan plastik ya da porselen yüzey. Laminat ile ilgili bilgilere de bakınız.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Açıklık: Fotoğraf makinesinde çapı, ışığın girebildiği delik.

    Perspektif Kontrolü: Bazı objektif veya fotoğraf makinelerinde, film yüzeyini objeye paralel hale getirmek üzere mercek kaydırılabilir. Böylece perspektif nedeniyle oluşan belirgin bozunmalar engellenebilir. Bu özellik sayesinde, mimari fotoğraflardaki "düşen çizgiler" engellenebilmekte veya manzara fotoğraflarında alan derinliği maksimuma çıkarılabilmektedir.

    Bayonet: Değiştirilebilir objektiflere sahip fotoğraf makinelerinde objektifleri makine gövdesine bağlayarak kilitleyen sistem.

    Işık Siperliği: 1- Metal ya da kauçuktan yapılan ve istenmeyen ışıkların objektif yüzeyine düşmesini önleyen, objektifin ucuna katılan parça. 2- Pozlama sırasında istenmeyen ışıkların objektife düşmesini engellemeyi amaçlayan ve objektifin ucuna takılan silindir şeklinde plastik ya da metal kısımdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü