Eğitim Sitesi

Jeomorfolojik Harita Nedir? Jeomorfolojik Harita Hakkında Kısaca Bilgi

Jeomorfolojik Harita Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Jeomorfolojik Harita:

Bir bölgedeki şekillenme süreci yani iç ve dış güçlerin etkisiyle oluşan yer şekilleri hakkında bilgi veren haritalardır. Bu haritalarda faylar, yamaçlar, vadi türleri, birikinti konileri, sekiler, ovalar ve daha bir çok yer şekli taranarak gösterilir. Yer şekillerinin kolay ayırt edilmesi amacıyla bu haritalar renklendirilir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Enerji Korunması: İnşaat yasaları, toprak kullanım yönetmelikleri, ulaşım politikası ve alternatif enerjik kaynaklarıyla ilgili olarak enerji kaynaklarının denetimli kullanımı.

    Aşırı Otlatma: Bir otlağın ot veriminin üzerinde hayvan otlatma. Böyle durumda hayvanlar, otları kısa sürede tüketerek sahada ot büyümesi zayıflar ve saha çıplaklaşır.

    Antropojen Bozkır: Doğal bitki örtüsü olan ormanların, insanlar tarafından tahrip edilmesi sonucu oluşan bozkır. Antropojen Step.

    Bölge: 1- Herhangi bir yerin tabii, ekonomik ve beşeri özellikler bakımından benzer özellikler gösteren kısmına bölge denir. 2- Sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü