Eğitim Sitesi

Jakar Nedir? Jakar Hakkında Kısaca Bilgi

Jakar Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Jakar:

1801´de Joseph-Marie Jacquard bu dokuma şeklini keşfederek adını bu türe veriyor. Böylece bu yöntemle geliştirilen tüm kumaşlar onun adıyla anılıyor. Kullanımı: koltuklar, kanepeler, duvar kaplamaları, perdeler.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Jakar:

Farklı renk ve zemin dokusu üzerinde karmaşık desenli dokuma.

 

    Benzer Perdecilik Terimleri

    Boncuk Saçak: Akrilik, kristal veya camdan yapılmış perde süslemeleri.

    Zebra Stor Perde: Zebra Perdeler görünüm itibariyle zebra derisi deseninden yola çıkılarak isimlendirilmiş çift amaçlı, hem güneşlik ve hemde tül perde görevini aynı anda yapan perdelerdir. Zebra perde çalışma sistemi olarak stor perde sistemi gibi çalışır. Kumaşındaki çizgiler modern mekanlarda kullanımını sağlar. Perdenin standart aralıklarda tül ve kalın kumaş şeklinde dokunmuş olması özelliğidir. Mekanizması stor sistemi gibi zincir kumanda ile kontrol edilir. Önlü arkalı çift kumaş kullanıldığından bu özellik perdeyi aşağı yukarı hareket ettirdiğimizde tül kısmının kumaş kısmına denk gelmesi sayesinde örtücülük sağlamış oluruz. Perdenin mekanizması isteğe göre gizli özel kutusuna yerleştirilebilir.Bu sayede kartonpiyer olmayan alanlarda şık bir görüntü sağlamış oluruz. Fiyatları önlü arkalı çift kumaş kullanılmasından dolayı stor perdelere göre daha yüksektir. Zebra perdeler evinize veya ofisinize uygun özel ölçülerde hazırlanarak uygulaması yapılır.

    Screen: Güneş kırıcı perde. İnce file şeklinde dokunmuş cam elyafı üzerine pvc kaplamalıdır.Gün ışığını filtre ederek enerji ve ısı tasarrufu sağlar.

    Bambu: Sıcak ülkelerde yetişen, boyu 25 metreye kadar uzayabilen, mobilya, perde vs. yapımında kullanılabilinen bir tür kamış cinsidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Perdecilik Terimleri Sözlüğü