Eğitim Sitesi

İttifak (Bağlaşma) Devletleri Nedir? İttifak (Bağlaşma) Devletleri Hakkında Kısaca Bilgi

İttifak (Bağlaşma) Devletleri Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak İttifak (Bağlaşma) Devletleri:

1883 Yılında Almanya, Avusturya-Macaristan ve İtalya tarafından oluşturulan, tarihin ilk emperyalist devletler bloğudur. Diğer emperyalist devletlerin ellerindeki sömürgelere göz diken bu devletler I. Dünya Savaşını başlatmışlardır. Savaş başladığında İtalya Anlaşma Devletleri safına geçerken, Osmanlı Devleti ve Bulgaristan bu blok içinde yer almıştır. I. Dünya Savaş'ndan yenik çıkmışlardır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Tarikat: Bir dinin içinde özellikle İslamlıkta tasavvufa dayanan ve kimi ilkelerle birbirinden ayrılan kollardan, Allah'a kendine özgü bir tarzda ulaşma savında olan yollardan her biri.

    Buluntu Yeri: Tarihi kalıntıların çıkarıldığı bölge.

    Kuva-İ Seyyare: Batı Anadolu'da Salihli Cephesi'nde Çerkez Ethem Komutasında bulunan Kuva-i Milliye birlikleridir. Atlı milislerden oluşması nedeniyle bu ad verilmiştir. Yozgat, Bolu-Düzce-Hendek-Adapazarı ve Anzavur ayaklanmalarının bastırılmasında belirleyici roller oynamışlardır. Düzenli orduya katılmayı reddederek ayaklanmıştır. Ayaklanması İsmet Bey komutasındaki güçlerce bastırıldıktan sonra, komutanları Çerkez Ethem Yunanistan'a sığınmış, en sonunda Beyrut'ta kısa süre sonra hastalıktan ölmüştür.

    Burjuvazi: Coğrafya Keşiflerle birlikte ticaret yaparak zenginleşen, Yakınçağ buyunca ekonomik ve siyasal anlamda dünyaya egemen olan, üretim araçlarını elinde tutan sınıftır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü