Eğitim Sitesi

İthalat Nedir? İthalat Hakkında Kısaca Bilgi

İthalat Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İthalat:

Yurt dışından veya serbest bölgelerden satın alınan malların gümrüklerden girişinin yapılarak millileştirilmesi ve millileştirilen bu malların bedellerinin bankalar veya özel finans kurumları aracılığıyla transfer edilmesidir.

 

Coğrafya Terimi Olarak İthalat:

Dış alım

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İthalat:

Yurtdışında üretilmiş bir malın, ülkedeki alıcılar tarafından satın alınmasına denir. İthalatın diğer bir adı da dışalımdır ve ihracatın karşıtı olarak da tanımlanabilir.

 

Tarih Terimi Olarak İthalat:

Bir ülkeye, başka bir ülkeden alınan malların tümü, dış alım.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak İthalat:

Bir ülkeye başka ülkelerden alınan malların tümü, dış alım.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak İthalat:

Bir başka ülkede üretilip ülke içinde satılan mal ya da hizmetler.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Konvertibl: Başka değerlerle değiştirilebilen.

    Komisyon: 1- Bir işin gerçekleştirilmesi için oluşturulan heyet. 2- Bir alıcı ile bir satıcı arasında aracılık ederek alışverişi gerçekleştiren kişinin yüzde hesabı ile aldığı ücret.

    Çakmak 79: Kısa boylu, sürmeye, pasa, yatmaya, kurağa ve kışa dayanıklı, dane dökmeyen, yüksek verimli, kahverengi kavuzlu, taban ve sulanır alanlarda yetiştirilmesi uygun makarnalık buğday çeşidi.

    İnperfect: Yalnız erkek veya yalnız dişi organı olan çiçeklere ise kusurlu (inperfect) çiçekler denir. Hem erkek hem de dişi organı olan kusursuz çiçekler iki eşeyli veya iki cinsli(erdişi, erselik, monoklin, hermafrodit (bisexual) çiçekler denir. Domates, biber, patlıcan gibi sebze türleri ve elma, armut, erik, şeftali, portakal gibi meyve türleri erselik çiçeklere sahiptirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü