Eğitim Sitesi

İndirgeme Nedir? İndirgeme Hakkında Kısaca Bilgi

İndirgeme Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak İndirgeme:

Bir yapı içindeki unsurları tek bir unsurun görünüşü olarak görme.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Gelişim Psikolojisi: Gelişim psikolojisi, yaşa bağlı davranış değişikliklerini inceler. Çocukken büyük bir dikkatle ve keyifle izlenen çizgi filmler büyüyünce ilgi çekici olmaktan çıkabilir. Gelişim psikolojisi çocuk psikolojisi ve yetişkin psikolojisi olmak üzere ikiye ayrılır.

    Determinizm: İnsanın istenç (irade) ve eylemleri içten ve dıştan gelen nedenlerle belirlenmiştir. Kararları içinde bulunduğu koşullara bağlıdır, bu koşullar istenci belirler ve kişinin özgürce karar vermesini engeller. Yani etrafımızda her zaman o kadar çok kural var ki ( ahlaki, dini, yasal vs. ) bunca kural arasında özgürlükten bahsetmek imkânsız. Dolayısıyla hiçbir insan özgür değildir.

    Toplumsallaşma (Sosyalleşme): 1- Yaşamını devam ettirebilmek için yardıma gereksinim duyan insanın, içinde yaşadığı toplumun bir üyesi olma ve ona uyum sağlayabilme süreci. 2- Biyolojik varlık olarak dünyaya gelen insanın, toplumun değerlerini öğrenmesi sürecine toplumsallaşma (sosyalleşme) denir.

    Felsefe Bilgisi: Özne (sübje) nin, evreni, insanı, evrende insanın yeri ve kaderini salt düşünce temelinde sistemli olarak açıklama ve yorumlama çabasına felsefi bilgi denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü