Eğitim Sitesi

Toplumsallaşma (Sosyalleşme) Nedir? Toplumsallaşma (Sosyalleşme) Hakkında Kısaca Bilgi

Toplumsallaşma (Sosyalleşme) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Toplumsallaşma (Sosyalleşme):

1- Yaşamını devam ettirebilmek için yardıma gereksinim duyan insanın, içinde yaşadığı toplumun bir üyesi olma ve ona uyum sağlayabilme süreci.

2- Biyolojik varlık olarak dünyaya gelen insanın, toplumun değerlerini öğrenmesi sürecine toplumsallaşma (sosyalleşme) denir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Telekomünikasyon: Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik vb. elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması.

    Zorla Kültürleme: Yabancı bir kültürün baskısı yoluyla kültür değişmesinin sağlanması.

    Kültür: 1- İnsanlığın maddi ve manevi anlamda yapıp ettiği her şeye kültür denir. 2- Bir toplumun kendi iç yasalarına göre biçim kazanması ve gelişmesi. Bir toplumun duyma ve düşünme birliğini sağlayan bütün değerleri. Gelenek, görenek, fikir ve sanat değerleri, bilimsel ve teknik başarıları gibi bir toplumun değerlerinin tümü. 3- Bir birey ya da sosyal grubun özelliğini oluşturan gelenek, âdet ve alışkanlıklar. Grubun, hayatın önemli yönleri hakkındaki tutum ve inançları da kültürün bir parçasını oluşturur. 4- Bir toplumun tarihsel süreçte yaşadığı toplumsal değişimlerle elde ettiği tüm maddi ve manevi değerler ve bu değerleri yaşatmada kullanılan araçların tamamı.

    Ödev: 1. İnsanların gerçekleştirmekten sorumlu olduklarını hissettikleri veya hissetmeleri gereken davranıştır. 2. Ahlaki ve kanuni yönden yapmakla yükümlü olunan şey. 3. Bütün insanlar için geçerli olan ama kimsenin arzu ve isteklerine bağlı olmayan evrensel ahlak ilkesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü